Wie is Job Cornelissen

job cornelissen

Mijn naam is Job Cornelissen, dans –en bewegingstherapeut, trainer/ coach, dansdocent, choreograaf en performer. Al mijn hele leven heb ik een fascinatie voor de mogelijkheden die ons lichaam heeft als krachtbron. Het lichaam is een middel om te leren en te communiceren.
Bewustwording en gedegen onderhoud van het lichaam geven de mogelijkheid ons potentieel aan te spreken en onze eigen leraar te zijn.
Mijn trainingen, workshops, lessen, therapie en voorstellingen beschouw ik als hulpmiddelen binnen dit leerproces, met als gevolg een positieve invloed op ons mentale welbevinden.

Mijn werkzaamheden in een notendop:

  • Dans- en bewegingstherapeut bij zorginstelling Florence, Dansjobs en Huidhonger/ Melman Producties.
  • Trainer/ coach bij ondermeer  Managementcentrum ‘De Baak’, ‘Agathos Management & Organisatieontwikkeling’ en ‘De Bouwmeester’.
  • Daarnaast geef ik regelmatig workshops voor groepen in het bedrijfsleven. In deze workshops komen dans en beweging, spel en Aikido bij elkaar.
  • Docent Aikido (en voormalig docent moderne dans en stagebegeleider) op De Theaterschool te Amsterdam.
  • Ook geef ik danstechnieklessen aan professionele dansers en workshops aan amateur-beoefenaars van dans en theater.
  • Gildelid van Bedrijfsaikido Nederland

Ik heb in 2013 een Mastergraad Dans- en bewegingstherapie behaald bij Codarts te Rotterdam en diverse stages in de geestelijke gezondheidszorg gedaan.

Ik ben als modern danser opgeleid. Jaren heb ik als professioneel danser gewerkt, later als choreograaf, acteur en muzikant.

Sinds 12 jaar heeft de beoefening van de Japanse vechtkunst Aikido mijn dagelijkse danstraining overgenomen en geef ik hierin ook les. Ik bezit in deze verdedigingskunst de 3e Dangraad en een rijks erkende lesbevoegdheid. (Wat is Aikido?)

Ik zing en speel percussie in Job Alone & Friends, de hedendaagse Folk band Maalstroom en ben gastmuzikant bij de Ierse band The Fiddle Case, als ze in de Lage Landen touren.

Ik ben gehuwd en heb een zoon en een dochter.